Първоначално публикувано от Goro_Q4
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Система Q4 при Алфа Кросвагон
Collapse
X
-
Last edited by alfista 96; d.m.y г., 10:29.Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
-
Вярно е, че и на сух асфалт колата се държи много стабилно в завой, което си е супер.
За резервоара знам. След като я взех, хубаво я огледах и отдолу. Обмислям като се пооправи времето да я разгледам пак отдолу и ако е възможно да приспособя и монтирам предпазни ламарини под двигателя, резервоара и на други по-важни елементи
Comment
-
Здравейте,
върнах се наистина, щото тия с джипките са направили нек'во затворено сайт-общество - като си нов, нито можеш да пуснеш тема за обсъждане, нито да пишеш в чужди теми.
Иначе прочетох доста инфо за различните видове системи 4х4 и в голяма степен си изясних възможностите на Вагончето. Загложди ми мозъка една шантава идея и тия дни ще ходя да вдигна колата да я огледам отдолу. Някой завирал ли се е по жилата на ръчната спирачка - интересува ме дали конструкцията може да позволи да се направи вариант за издърпване на ръчна спирачка с два лоста - за всяко колело по отделно. Така ще може да се блокира буксуващото задно колело при изключен ASR и да се прехвърля тягата към другото колело, а при по-прецизно издърпване на лоста да се уравновесява тягата в диференциала и да буксуват и двете колела. Направо ще си стане български блокаж на диференциала. Ако се получи, ще мислим как да направим блокаж и на предния мост
Очаквам становищата виLast edited by Goro_Q4; d.m.y г., 12:02.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТам в оф-роуд форума само щяха да си се смеят с тая алфа.
Това с двете ръчни вече е направено. Не си го открил ти. Руснаците са го направили на Лада Нива. Тая алфа не е нищо специално.
Comment
-
Първоначално публикувано от Goro_Q4 Покажи съобщениеКарал ли такава Алфа, че се изказваш толкова "компетентно"
Това е кола 4х4 за градски условия, ей сега като има сняг да си шпориш по вътрешните непочистени улички, да идеш до ски пистата или живееш в някое алпийско градче и да се радваш, че имаш нещо като джип.
Скоро Горо ще си дойде пеша от горатаLast edited by lordliness; d.m.y г., 00:58.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеА бе я не ми слагай кавички, ти май за първи път се качваш на кола, карал съм почти всичко което може да се сетиш.
Това е кола 4х4 за градски условия, ей сега като има сняг да си шпориш по вътрешните непочистени улички, да идеш до ски пистата или живееш в някое алпийско градче и да се радваш, че имаш нещо като джип.
Щом те кефи си я карай и и се радвай, но в никакъв случай не е върхът.
И много внимателно извън пътя.
Кажи ми примери на коли 4х4, които по твоите критерии са върхът, защото говорим за лека кола, а не някоя машина от сорта https://www.youtube.com/watch?v=cwDigr5C8Bs
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЗа риба е подходящ някакъв джип къса база, тогава почти никога няма да спреш, например тойота. Обаче ти искаш универсална кола.
Зависи и къде ходиш за риба.
Аз за всеки случай бих си сложил в колата една ръчна лебедка.
---------- Post added at 16:09 ---------- Previous post was at 16:01 ----------
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЗа риба е подходящ някакъв джип къса база, тогава почти никога няма да спреш, например тойота. Обаче ти искаш универсална кола.
Зависи и къде ходиш за риба.
Аз за всеки случай бих си сложил в колата една ръчна лебедка.
Comment
-
Няма такава кола. Направени са за града и за път. Е може и по някоя полянка, да си направиш пикник. Ръчната лебедка си я носиш в багажника, ако се наложи я закачаш за някой от тегличите, ако има къде да закачиш и другият и край ще те извади, ще намериш в мрежата.Last edited by lordliness; d.m.y г., 16:50.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Виж този клип - горе долу за такива условия ми трябва тази кола
Аудито минава, а Алфата е с по-висок клиренс, значи и тя ще мине
https://www.youtube.com/watch?v=6wWSgB6pG6c
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТам в оф-роуд форума само щяха да си се смеят с тая алфа.
Това с двете ръчни вече е направено. Не си го открил ти. Руснаците са го направили на Лада Нива. Тая алфа не е нищо специално.
"Нищо специално" са много други модели алфа, но не и този. Хората, които си купуват този тип автомобил, не го правят, за да катерят Черни връх, а за да имат нормален лек автомобил през 70-80% от времето, но с добър просвет и сигурно задвижване на 4-те колела и евентуално да са една идея по-проходими от кола със задвижване само на единия мост, за да може да се кара спокойно в този зняг, да се ходи за риба и т.н. Задвижването е в пъти по-истинско от милионите варианти на псевдо 4х4 (един от които карам и аз в момента), ако и да са накичени с какви ли не системи за ранно разпознаване на приплъзването. Псевдо 4х4 задвижването (разните виско-муфи и прочие) пък дава възможност да се оцени разликата между обикновения лек автомобил с предно (или задно) и 4х4. Та в тоя ред на мисли тази алфа е нещо много 'по-особено' от 156 фейслифт и мнохо автомобили от този клас и година на производство._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
Comment